Відділення неврозів та межових станів №5

Теріторія закладу в літку

Відділення неврозів та межових станів орієнтоване на надання спеціалізованої психіатричної допомоги пацієнтам, страждаючим переважно  на невротичні розлади, в своїй роботі активно використовує як психотерапію, методи психосоціальної інтервенції так і сучасні препарати.

Основним завданням є діагностика та лікування непсихотичної групи розладів:

- невротичні розлади;
- соматоформні розлади;
- непсихотичні ураження головного мозку, судинні, ендокринні, травматичні та ін.;
- легкий перебіг форм шизофренії;
- циклотимії;
- легкий депресивний епізод;
- рекурентний депресивний розлад легкого ступеню;
- тривожно-фобічні розлади;
- розлади адаптації (легкого ступеню);
- посттравматичний стресовий розлад;
- інволюційні розлади без суїцідальних намірів та дій;
- патохарактерологічний розвиток особистості в стані декомпенсації без суїцідальних намірів та без асоціального поводження.

У відділенні неврозів КНП КОР «ОПНМО» до лікування таких станів підхід комплексний. Передусім враховуються данні психологічного тестування, дослідження структури особистості і патопсихологічного дослідження, які проводяться лікарем-психологом відділення.

В основі терапії невротичного розладу лежать психотерапевтичні методики (психокорекція, когнітивний тренінг, арт.терапія, когнітивно-поведінкова психотерапія, релаксація-аутотренінг, гіпнотерапія) і фармакотерапія, яка включає в себе не тільки антидепресантну і протитривожну, а й фітотерапію – м’які заспокійливі трав’яні збори, а також підтримуюче і зміцнююче лікування – вітаміни, ноотропи, ферменти.

В переважній більшості випадків комплексна терапія приводить до виздоровлення або разючого покращення стану пацієнта. Та найголовнішим в лікуванні невротичного розладу являється бажання та готовність побороти недуг самого пацієнта.

Ретельно підібране лікування для відновлення психофізичних сил організму, психотерапевтична допомога, направлена на усвідомлення, прийняття та рішення проблеми в сукупності з особливо уважним та дбайливим ставленням медичного персоналу відділення №5 (відділення неврозів) допоможе швидше повернутися до повноцінного якісного життя.

 

Ю.Я. Рибак – лікар психіатр вищої категорії, психотерапевт, завідуюча відділенням неврозів КНП КОР «ОПНМО»

В.Є. Павловська – лікар – психолог відділення

 

Фотогалерея відділення

 


У вас нестерпна головна біль? У вас немає сил піднятися з ліжка? Ви примушуєте себе розпочати робочий день? Почуття пригніченості тривоги не дають можливості відчувати себе повноцінною людиною? Вас перестали сприймати і розуміти навіть близькі люди? Ви погано спите?

НЕ ЗАСМУЧУЙТЕСЬ !

Вам необхідно звернутись за професійною допомогою. У відділенні неврозів комунального закладу Київської обласної ради „ Обласного психіатрично – наркологічного медичного об’єднання ” працюють досвідчені лікарі вищої категорії. Вже після першої бесіди з фахівцем зароджується промінь надії ; з’являється впевненість в благополучному вирішенні проблеми.

Доброзичливе відношення, індивідуальний підхід , кваліфіковані фахівці допоможуть Вам позбутися :

  • пригніченості ;

  • тривоги;

  • страхів;

  • нав’язливого стану

  • безсоння;

  • клімактеричних розладів;

  • перепадів артеріального тиску

  • головної болі.

Лiкувальний корпус
 Використовуються сучасні препарати та немедикоментозні методи лікування – НЛП, гіпнотерапія, іглорефлексотеропія, індивідуальна і групова психотерапія, раціональна психотерапія, арома – і музико терапія, ЛФК, масаж, фізіотерапевтичні процедури та інші.

Співробітники відділення неврозів нікого не залишать своєю увагою і теплом ! Не відкладайте одужання „на потім ”.

ЛАСКАВО ПРОСИМО !