Відділення інтенсивної терапії

 

Відділення інтенсивної терапії КНП КОР «ОПНМО» – це стаціонарне відділення лікарні, у якому проводиться комплекс невідкладних медичних заходів, необхідних для відновлення життєво важливих функцій організму.

У відділенні проводиться детоксикація пацієнтам з алкогольним і наркотичним сп’янінням. Госпіталізація, за відсутності протипоказів, проводиться згідно Закону України «Про психіатрію» за згодою пацієнта та при наявності документів, що посвідчують особу. Мінімальний термін детоксикації – чотири дні так, як продукти деградації алкоголю (ацетальдегід і ін.) утримуються в крові три доби і більше, а робота печінки та нирок зазвичай скомпрометована тривалим вживанням алкоголю. Після детоксикації, за необхідності та за згодою пацієнта, лікування може бути продовжено в інших відділеннях лікарні.

Фахова підготовка персоналу відділення дозволяє надавати медичну допомогу із застосуванням стандартів, що мають в основі європейські та американські клінічні протоколи з діагностики і лікування. У відділенні працюють чотири лікарі-анестезіологи з першою та вищої категорії, вісім медичних сестер з вищими категоріями та молодші медичні сестри, лікар –лаборант та чотири клінічних лаборанти. Така кількість персоналу дає можливість забезпечити цілодобове медичне спостереження за пацієнтами та моніторинг основних показників життєдіяльності.

Відділення оснащене сучасним діагностичним і лікувальним обладнанням кращих світових брендів, яке дозволяє швидко проводити необхідні дослідження та надавати екстрену медичну допомогу пацієнтам з гострими станами. Зокрема, у відділенні інтенсивної терапії встановлені апарати для проведення ЕКГ, дефібрилятори, апарати для штучної вентиляції легенів тощо. Цілодобово працює лабораторія. Крім того, в лікарні можна провести УЗД та рентгенологічне обстеження.

У відділенні є три палати на 12 ліжок: одна з них на чотири ліжка, друга палата на сім ліжок розподілена на чотирьох і трьох пацієнтів, та окрема палата люкс одномісна з телевізором, холодильником, санвузлом та з душовою кабіною. В люкс палату госпіталізуються пацієнти без психотичних розладів.

Відділення забезпечене необхідними медикаментами для лікування невідкладних станів, проведення детоксикації.

Пацієнти забезпечуються триразовим дієтичним харчуванням.

Під час лікування пацієнтів консультує терапевт, невролог. Щоденно з пацієнтами працює психолог, нарколог-психіатр.

Адреса закладу: Київська область, Фастівський район, смт. Глеваха, вул. Вокзальна, 8.

Контактний телефон приймального відділення: (04571)3-15-33 (для уточнення інформації до телефону запрошуйте лікаря-анестезіолога).

 

Лікар Скрипник Т. Х.

 

Фотогалерея відділення