Психіатрія

Головний корпус
КЗ КОР «ОПНМО» є багатопрофільним лікувальним закладом, має вищу атестаційну категорію, є методичним і лікувально-діагностичним центром Київської області з питань психіатричної допомоги населенню.

 

Принцип обслуговування людей з психічними розладами бригадно – територіальний, за кожним відділенням закріплені окремі райони, але хворі можуть лікуватися у інших відділеннях загально- психіатричного профілю за власним бажанням.

До складу лікарні входять :

  • загально- психіатричні відділення ( жіночі та чоловічі), де лікуються хворі з гострими та підгострими психічними розладами;

  • відділення межових станів для чоловіків і жінок, де лікуються хворі з розладами нервово – психічної діяльності, які не досягають психічних станів, тривалість лікування від 15 – 30 діб;

  • геронтологічне відділення для осіб похилого віку чоловіків і жінок, які потребують догляду і лікування психічних захворювань і розладів соматичної сфери. Тривалість лікування 15 – 60 діб;

  • нейрохірургічне відділення для лікування чоловіків і жінок хворих на епілепсію, де при необхідності проводиться нейрохірургічне втручання. У відділенні працюють високо досвідчені оперуючи нейрохірурги, завідує відділенням кандидат медичних наук;

  • відділення для лікування хворих з психічними розладами та туберкульозом для чоловіків і жінок;

  • інфекційне відділення для лікування психічно хворих з інфекційними хворобами чоловіків і жінок.

У відділеннях працюють високо кваліфіковані лікарі вищої та першої категорії та лікарі – консультанти ( терапевт, невролог, окуліст, хірург, гінеколог, лор – лікар, стоматолог, фтизіатр, інфекціоніст, дерматовенеролог)

 

Лабораторно –діагностичний комплекс
Лікарня має кабінети : рентгенологічний, кабінет ЛФК , кабінет функціональної діагностики ( Ехо ЕГ, ЕЕГ, РЕГ, ЕКГ). В лікарні споруджено сучасний лабораторно – діагностичний комплекс, обладнаний новітнім устаткуванням, де проводяться клінічні, мікробіологічні , імунологічні , біохімічні дослідження.

 

Велике значення надається питанням реабілітації, діє Центр медико – соціальної реабілітації під керівництвом досвідченого психолога. „ Центр надання допомоги жертвам насилля в сім’ї”. За кожним відділенням закріплено психолога за участю якого проводиться індивідуальна та колективна реабілітаційна робота.

В складі лікарні є організаційно методично – консультативний відділ (ОМКВ) , де можна отримати кваліфіковану психіатричну допомогу з рекомендаціями по амбулаторному лікуванні.

Надходження хворих до лікарні відбувається за направленнями рай психіатрів, та без направлення, за заявою пацієнтів чи їх родичів, опікунів, при наявності документа ( паспорта) який посвідчує особу та місце її реєстрації.

Пацієнти інших областей та регіонів України можуть звертатися до диспансерного відділення ОМКВ за амбулаторною та стаціонарною допомогою на підставі заяви в любий день окрім суботи та неділі до 14.00. Пропонується також психіатричне лікування загроз.