Відділення №1

Лікування від алкогольної залежності

 

У Ваш дім прийшла біда: близька людина захворіла  на алкогольну залежність! Нема сил терпіти  запої, бійки, звільнення з роботи, бруд у житлі, постійні приниження, плакати, благати зупинитися, водити  до «знахарів» та «народних цілителів».

Як допомогти людині, що страждає на залежність від спиртного. Перш за все – подолати порушення критики до своєї хворобливої пристрасті. Адже переважна більшість  «алкоголіків» такими себе не вважають, заявляючи, що «п’ють у міру, як усі кругом».

Одужання  починається з  важливого кроку - визнання у себе серйозної проблеми.

Другий крок до одужання - це звернення по допомогу до фахівців – наркологів чи психіатрів. І тут на заваді стає боязнь насмішок та презирства з боку сусідів, співробітників, знайомих. У Західній Європі та США, до союзу з якими прагне Україна, на консультацію або лікування до психіатрів населення звертається у 10 разів частіше, ніж у нашій країні.

Наступний крок до розв’язання проблеми - це  лікування, переважно в умовах наркологічного або психіатричного  відділення. Лікування у таких умовах  має цілий ряд переваг:

- дозволяє вирватись зі звичного  оточення;

- подолати наслідки абстиненції (похмільного синдрому), або вийти з  запою;

- пройти ретельне обстеження і виявити цілий ряд захворювань внутрішніх органів та нервової системи, які лишалися непоміченими у період активного зловживання алкоголем;

- з допомогою медикаментів поліпшити свій психічний та фізичний стан, зменшити або подолати хворобливий потяг до алкоголю;

- з допомогою лікаря - психіатра (нарколога) та психолога обміркувати  подальші необхідні     кроки на шляху до духовного одужання;

- брати участь у заняттях психотерапевтичних груп;

- одержати певні методи активного лікування, які допомагають зберігати тверезість у перший період після стаціонарного лікування (емоційно - стресова терапія за методом О. Р. Довженка, «торпедування», імплантація препарату «Еспераль».

Пацієнти можуть пройти виведення з абстиненції чи запою у відділенні реанімації та інтенсивної терапії нашої установи – Київського обласного психіатрично - наркологічного медичного об’єднання. При необхідності вони мають можливість одержати допомогу анонімно (під вигаданим прізвищем). Про умови госпіталізації та лікування у нашій установі та оплату послуг Ви можете дізнатися детально, звернувшись  за телефоном +380 (45) 731-11-66 на особистий прийом або на за електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Наша адреса: смт. Глеваха Фастівського (в минулому - Васильківського) району, вул. Вокзальна, 8, обласне психіатрично- наркологічне медичне об’єднання.

Дістатися до нашої установи Ви можете елекропотягом або маршрутним таксі № 305.